Cempedak Goreng Rangup
Bahan-bahan
3/4 cawan tepung beras
1/4 cawan tepung gandum
1 sudu besar marjerin
1/4 sudu teh serbuk kunyit
1 sudu teh garam
1/2 sudu teh gula
Air secukupnya
Penyediaan :
Guna buah cempedak yang tidak terlalu masak supaya tidak menyerap minyak.
Satukan tepung beras, tepung gandum, marjerin, garam dan gula.
Ramas hingga menjadi seperti serbuk roti.
Masukkan air sedikit-sedikit dan ramas dengan tangan hingga mendapat adunan yang tidak terlalu pekat atau cair.
Pastikan adunan bersalut rata dengan cempedak.
Panaskan minyak, celup cempedak ke dalam adunan dan goreng hingga masak.
Toskan sedia di makan rangup.
Cempedak Goreng Rangup
itulah Resipi Cempedak Goreng Rangup Sedap ala saya semoga resipi ini boleh bermanfaat untuk anda dan selalu kunjungi blog saya ini kerana saya akan selalu update resipi-resipi terbaru untuk anda.